OKTOBER YOGAMAAND

PROGRAMMA: 

Za 6 okt 12.30-14.00 Erwin van Berkel Ashtanga Light
Za 6 okt 14.15-16.15 Miranda v.d. Berg Restorative yoga
Zo 7 okt 14.00-15.30 Angélique Boset Myo fascia release - yin yoga
  15.45-16.30 Ingmar van Duijn Meditatie
Zo 14 okt 14.00-15.30 Afke Reijenga Tribal vinyasa
Za 20 okt 12.30-14.00 Karin Baank Vinyasa flow
  14.15-16.15 Karin Baank en Sandra Eikens Yin yoga XL
Za 27 okt 12.30-14.30 Ria van Leeuwen Thai yoga massage workshop
  14.45-16.15 Paola Koekoek Restorative yoga
Zo 28 okt 13.30-15.00 Irma Davids Verdiepingsles yoga
  15.00-16.30 Don Jeninga Gong- & klankschalen meditatie

 

Lessen worden gegeven in de Zenzaal
Vooraf inschrijven bij de receptie.

Leden gratis, introducés 10 euro per dag.


Zaterdag 6 oktober
12.30-14.00 uur

Ashtanga Light

Erwin van Berkel:
Sinds 2010 ben ik te vinden op de yogamat. Een magische plek waar ik helemaal tot mezelf kan komen. Een plek waar ongemak en verwondering samenkomen.
Wanneer ik onbalans voel in mijn dagelijks leven zie ik dit direct terug in mijn yogabeoefening. En andersom ook, hoe meer ik op de mat sta hoe stabieler en sterker ik me voel. Het is voor mij de oefening om mijn leven te leven en dan in zijn meest pure vorm en daarbij hoort ook volop genieten!

Mijn ervaringen deel ik graag met je in de vorm van uitdagende fysieke houdingen. Maar elke vorm van yoga zie ik als een verrijking en je steekt er altijd iets van op. Een open houding leert je om te gaan met nieuwe ervaringen, mooi en minder mooi. Mijn leraren ben ik bijzonder dankbaar, zij gaven mij de nieuwe inzichten in deze altijd veranderende wereld. Zij lieten mij oefenen, oefenen en nog eens oefenen…

De stilte die ik ervaar in een houding, en soms duurt dat even, geeft mij de kracht om door te gaan. Wat er ook gebeurt, je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. De yogamat is een uiterst veilige plek om dit te ervaren.

Ik zie je graag op de yogamat!

Over mijn les:
Ashtanga light gaat over kracht, energie, stilte en verbinding. Een staat van rust ervaren in een actieve yogahouding. Beheersing van lichaam en geest in een uitdagende vorm. Blijf je wel doorademen? En bewaak jij je eigen grenzen?
Nadat we het lichaam hebben opgewarmd is de uitnodiging om verschillende yogahoudingen aan te nemen zoals bijvoorbeeld gedraaide, balans en omgekeerde houdingen. Lenig zijn is niet nodig, maar wat wilskracht en de bereidheid om naar jezelf te kijken is wel erg behulpzaam. 


Zaterdag 6 oktober
14.15-16.15 uur

Restorative yoga

Miranda v.d. Berg:
Yoga is voor mij een ontdekkingstocht iedere dag opnieuw, waarin ik leer uit mijn hoofd naar mijn hart te gaan, vrij te zijn.

Ik ben Miranda van den Berg geboren in Eindhoven en ik heb mijn kinderjaren door gebracht, met mijn ouders in een woonhuis, tussen de boerderijen en de bossen in een klein dorpje Someren Heide genaamd. De stilte en de natuur om mij heen gaven me als kind en geven mij nog steeds als volwassene de verbondenheid en rust. 
De combinatie van levenslessen, mooie ontmoetingen en docenten die op mijn pad zijn gekomen hebben gemaakt dat er in 2014 een weg is geopend om ook zelf les te gaan geven. Onlangs heb ik ook mijn eigen Yoga centrum geopend: Yoga Ruimte genaamd.
Ik ga voor de liefde van yoga in al zijn elementen. Deze liefde wil ik graag met je delen en de verbinding aangaan over wat yoga ook voor jou mag betekenen. Wat mij betreft is er voor iedereen een weg in Yoga. Omdat ik wel een pitta karakter heb ben ik blij Restorative yoga te hebben ontdekt. Het geeft mij balans in mijn energie en herstelt mijn flexibele lichaam door de zachtheid van de houdingen.

Restorative yoga is een rustige yoga vorm, waarbij je nauwelijks actie tegen komt. Het werkt op diepere niveaus; brengt lichaam, geest en spirit in balans. Het gaat hier met name om openen van je lichaam.
Het is tegelijkertijd een vooral meditatieve vorm van yoga. Na eerst wat beweging is er tijdens de houdingen vooral stilte. Met de hulp en ondersteuning van dekens en bolsters, kan je je lichaam in een comfortabele, ontspannen houding brengen. De houdingen duren ongeveer 5 tot 10 minuten en Savasana 20 minuten.

Wat kan je 6 oktober van de les verwachten;
Herken je dat je fris en fruitig in de ochtend opstaat, maar ergens op de dag moe, geïrriteerd of futloos bent. Je energie is ergens weggelekt zonder te weten waar. Het liefste plof je in de avond op de bank om alleen nog maar bankzaken te doen.
In deze 2 uur durende Restorative les gaan we op onderzoek in het ritme van de dag en naar jouw energie. 

We komen eerst lekker in beweging met wat muziek. Alsof je op staat uit je bed en op zoek gaat naar de ruimte van je lijf in de wakkere wereld. Je mag je plek gaan innemen.
Hierna pakken we wat dagelijkse rituelen op (douchen, tanden poetsen, de bijna automatische, handelingen). Wat in de les inhoudt dat er enkele yoga houdingen voorbij komen zoals bv. de zonnegroet of een andere bekende houding.

Vervolgens start je de dag met “werk”. Dit doen we hier door het werken met je lijf, adem, emoties  en gedachten. Je mag waarnemen wat er zich allemaal afspeelt in jou. Dit doen we met Restorative houdingen waarin je minimaal 5 tot 10 minuten blijft liggen. Zo krijg je echt de tijd om te openen in stilte. Heb je veel onrust in je lijf/ gedachten dan is dit hard werken.
Daarna mag je uiteindelijk de werkdag afronden en je rustig voorbereiden op Savasana. De houding waarin je niets meer hoeft. Je mag je lichaam op een comfortabele wijze neer leggen op de mat en bent volledig in het moment aanwezig in contact met je zelf.

May we live like the lotus at home in the muddy water
Namaste, Miranda van den Berg


Zondag 7 oktober
14.00-15.30 uur

Myo fascia release Yin Yoga

Angélique Boset
MYO FASCIA RELEASE YOGA WORKSHOP MET BALLEN

Ontspannen en herladen......
tijdens deze op Yin yoga gebaseerde MYYO FASCIA RELEASE YOGA WORKSHOP met echte tennisballen!!

Masseer door bewegingen met tennisballen het bindweefsel (fascia*), blijf met behulp van tennisballen lang in een zelfde yogahouding en voel hoe blokkades opgeheven worden.
MYO FASCIA RELEASE: een massage techniek met het doel de fascia* in het lichaam te ontspannen.

*Fascia is bindweefsel dat alle spieren, bloedvaten, zenuwen en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt, zowel oppervlakkig als dieper.
Door fysieke en/of emotionele oorzaken kunnen beperkingen in de fascia ontstaan die kunnen leiden tot: pijnlijke spieren en gewrichten; bewegingsbeperkingen; hoofdpijn; verklevingen; littekenweefsel; spierzwakte; stress.

Myofascia release kan deze klachten verminderen. Je zult je na de workshop een ander mens voelen. Ontspannen, bruisend, vol energie!
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, er is geen yoga ervaring vereist.
Geïnteresseerd? Meld je snel aan voor deze workshop.


Zondag 7 oktober
15.45-16.30 uur

Meditatie

Ingmar van Duijn:
Geïnspireerd naar de Vipassana meditatie vorm gaan we ons richten op twee elementen ademhaling en de bodyscan.

Het leert je om dichter bij jezelf te komen, jouw focus te vergroten en versterkt jouw mentale weerbaarheid.
Zo hoop ik een ieder tools mee te geven om toe passen in jouw eigen leven.


Zondag 14 oktober
14.00-15.30 uur

Tribal vinyasa 

Afke Reijenga:
Op zoek naar je innerlijke tijger? Doe dan mee aan de tribal vinyasa yoga sessie van Afke Reijenga, een mix van yoga, martial arts en zelfs een beetje dans.

Today, I give away smiles all day! 

Afke used to live a rock 'n roll life style, working in art, tv, and film, surrounded by a world that felt increasingly artificial. Her longing for real authenticity grew stronger and stronger.
It was time to transform her life completely. She gave up all previous attachments – her relationship, work, house, glamour life – and started travelling the world humbly. 

Whilst exploring many cultures, peoples, and places, she reconnected to the world around her. She found so much joy in nature, in stillness, in being pure, and Yoga entered naturally, as a daily practice. In her longing for freedom, Yoga became a profound structure; the fertile ground where she could plant her seeds. Seeds that not only would serve her, but also others; let’s celebrate life together in a conscious way! 

In 2011, she came back to Amsterdam to share her love for Yoga. In her Yoga classes, Afke focusses on moving with the breath. The breath is the base. She is a very positive teacher, and her smile is contagious. Do not take life too serious. Take your heart serious. Take time to practice, and to live your life as close to your true self as you can.
More info about Afke on www.afke.org


Zaterdag 27 oktober
12.30-14.30 uur

Workshop Thai Massage

Ria van Leeuwen:
In deze workshop leer je de basis beginselen van een thaise massage. We besteden aandacht aan de voeten, benen, rug en schouders.

Thaise massage wordt gegeven op een mat en is met de kleding aan. Er zijn 2 stijlen: de Nuad Bo Rarn en de Wat Po. De laatste is stevig met veel drukpunten, de eerste is wat zachter en word ook wel de Yoga voor luie mensen genoemd. Omdat we niet alleen drukpunten gebruiken, maar het lichaam ook zacht strekken, als in bepaalde yogahoudingen.

De workshop is in principe voor iedereen toegankelijk. Als er gezondheidsklachten zijn, kun je dat vooraf vermelden. Dan kunnen we er rekening mee houden.
We werken in tweetallen. Je kunt je samen met een partner opgeven of alleen. Tijdens de workshop maken we koppels. Je geeft een massage en ontvangt. Je krijg een hand out mee met de massage, zodat je thuis nog kunt oefenen.
Thai Massage is een oude vorm van masseren. Leuk om te doen, nog leuker om te ontvangen.

De workshop wordt gegeven door Ria van Leeuwen van Mamaste. Zij is opgeleid oa in Thailand en al lang werkzaam als Thai Masseur.
Zie voor info www.mamaste.nl.
Tot ziens bij de workshop.


Zaterdag 27 oktober
14.45-16.15 uur

Restorative Yoga

Paola Koekoek

Deze vorm van yoga is zeer zacht en ontspannend en is voor iedereen toegankelijk.
Restorative yoga is een therapeutische vorm waarin houdingen worden ondersteunt met dekens, riemen, kussens en bolsters om het lichaam nog dieper en meer te laten ontspannen. De yogahoudingen worden lang aangehouden ongeveer 5-10 minuten zolang als het prettig voelt in jou lichaam. Doordat de houdingen zolang worden aangehouden heeft het lichaam de tijd om te kalmeren en diepgewortelde spanningen los te laten. Tijdens deze les is er aandacht voor de adem, rust, ontspanning en meditatie.

Jaren geleden kwam ik in contact met yoga dit voelde zo fijn dat ik dit wilde delen met iedereen om mij heen. In 2012 ben ik begonnen met het geven van kinderyoga.Ik vond het zo fijn om kinderen positief te laten denken over zichzelf en anderen en meer zelfbewust in het leven te staan. Toch merkte ik dat ik meer de diepte in wilde met yoga en meer wilde weten over de filosofie. Ik ben toen in 2013 een Hatha yoga opleiding gaan volgen bij Yogapoint Utrecht. Daarna ben ik Hatha yogalessen gaan geven aan volwassenen op verschillende locaties. In 2015 ben ik mijn eigen yogastudio begonnen genaamd Yogi-Flower en geef ik verschillende soorten lessen zoals de Aerial yoga, Restorative Aerial yoga, Mindful Restorative yoga, Aerial kinderyoga en Hatha yoga. Zo geef ik ook lessen op het broccoli festival in Almere of Healtyfest bij de Eemhof. Ik vind het super leuk dat ik een les mag komen verzorgen bij de Yogamaand van de Mix.

‘Het pad van yoga is een ontwikkelingspad dat nooit eindigt.’ Het licht in mij groet het licht in jou! Warme groet, Paola Koekoek-Garau.


Zondag 28 oktober
13.30-15.00 uur

Verdiepingsles yoga (alignment based)

Irma Davids:
Vanaf de eerste yogales zo'n 17 jaar geleden heb ik yoga omarmd. Ik ben geïntrigeerd door wat yoga doet zowel fysiek als mentaal. 
Yoga is een dagelijks onderdeel in mijn leven geworden en geeft mij veel plezier en energie.  

Verdiepingsles (alignment based)
Tijdens deze les besteden we veel aandacht aan de uitvoering van de yogahoudingen. 
Door de nauwkeurige uitlijning (alignment) ontstaat er een balans in het lichaam en balans tussen lichaam en geest. 
We maken gebruik van o.a. blokken en riemen (props genoemd) zodat iedereen zonder te forceren in de juiste houding kan komen. 
Deze les is geschikt voor iedereen, zowel beginners als de ervaren beoefenaars die een aanvulling willen op hun yoga beoefening.  


Zondag 28 oktober
15.00-16.30 uur

Gong- & klankschalen meditatie

Don Jeninga:
Deze meditatie wordt liggend ervaren. Het neemt je mee naar de wereld, buiten je lichaam.
Hierdoor heeft het denken geen invloed. Waardoor je iets ervaart en er geen etiket op kunt plakken of vasthouden. Het is enkel ervaren. Dit kunnen geluiden, beelden of emoties zijn.
Alles komt en gaat. Je bent enkel waarnemer.


Vooraf inschrijven bij de receptie.
Leden gratis, introducés 10 euro per dag.

Nieuws

Sneak

3 oktober SNEAK SUPERHERO

Lees meer...

OKTOBER YOGAMAAND

Lees meer...

Groepslesrooster

Acties

  • September Actie +

    September Actie Word nu lid en sport tot 1 oktober gratis! Voorwaarden: – Minimale leeftijd 14 jaar– Geldig bij afsluiten van een 6- Read More
  • 1