fbpx

BODYSTEP

VOEL JE FIT

VERSTERK JE BENEN EN BILLEN

WORD STRAKKER

Wat is BODYSTEP?

Bij BODYSTEP gebruiken we – je raadt het al – een step. Het op- en af stappen, zoals bij trap lopen, is de kern van BODYSTEP. Hier door krijg je in no-time strakkere benen en billen. De cardio nummers boosten je vet verbrandingen je uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld waar door je snel fitter wordt.

Voor wie is BODYSTEP?

De step die we gebruiken tijdens de BODYSTEP les is in hoogte verstelbaar, waardoor de oefeningen die we op en rondom deze step doen op ieder niveau uitgevoerd kunnen worden. De BODYSTEP les is intensief, maar het goede nieuws is dat er voor iedere oefening alternatieven zijn. Zo train je altijd op je eigen niveau en is de les voor iedereen uitdagend.

Het kan zijn dat je een aantal lessen nodig hebt voordat je aan het gevoel van de step gewend bent en je op je gemak bent met alle bewegingen, maar geef niet op! Dit hebben we allemaal (gehad) in het begin, het went echt!

 

Onze tips voor beginnende BODYSTEP deelnemers:

√  Begin met de laagste step hoogte.
√  Focus je eerst op je voeten, voordat je de armbewegingen probeert.
√  Luister goed naar de opties van de instructeur.

Wat heb ik nodig voor BODYSTEP?

Sportschoenen, een handdoek en een flesje water. Dat is alles! In de groepsleszaal pak je een matje en een step, de instructeur vertelt je wat je daarnaast nog nodig hebt.

Instagram

Met welke groepslessen kan ik BODYSTEP het beste combineren?

We werken bij de indeling van ons rooster met drie hoofdcategorieën; Intensity, Cardio en Body & Mind. BODYSTEP valt in de categorie Cardio en kan, afhankelijk van je doel, het beste gecombineerd worden met een les uit een van de andere twee hoofdcategorieën.

BODYSTEP & GRIT Strength

Cardio combineren met een Intensity programma waarin gelijksoortige oefeningen voorkomen is altijd een goed idee. Op deze manier raak je vertrouwd met de oefeningen en train je deze op verschillende manieren; veel herhalingen en weinig herhalingen, explosief en juist langzaam en gecontroleerd. Je wordt op alle mogelijke manieren fitter.

Meer over GRIT STRENGTH

BODYSTEP & POWER YOGA

Om de bewegingen uit BODYSTEP veilig en efficiënt uit te voeren is corestabiliteit cruciaal. Combineer BODYSTEP met CXWORX, een core training les van 30 minuten en haal alles uit de BODYSTEP wat erin zit.

Meer over POWER YOGA