Karate & Kickboksen

Karate

Wat is karate?

Karate is een verdedigingssport, waarbij men gebruik maakt van stoten en trappen. Karate is via een lange weg naar Japan gekomen en daar door o.a. Hironori Ohtsuka gevormd tot een vorm, waarbij het, door een systematische opbouw, te doceren viel aan jong en oud. Onze vorm heet Wado-Ryu karate en is ontstaan doordat Hironori Ohtsuka het Shotokan karate vermengde met Shindo-Yoshin-Ryu-Jiu-Jitsu. Wij volgen hierbij de lijn van de Japan Karate Federation Wadokai.

Karate is niet alleen leuk, maar zorgt tevens voor zelfvertrouwen, respect, balans, lenigheid en souplesse.

Voor wie is karate?

Onder leiding van sensei Jeff Smoor (4e Dan) wordt er getraind bij DeMIX. Je kunt bij ons terecht voor karate kidslessen vanaf 6 jaar, maar er zijn natuurlijk ook lessen voor volwassenen.

Kobudo

Kobudo is ontstaan uit het gebruik van wapens die de Samurai naast hun zwaard ook gebruikten.

Deze technieken zijn altijd goed bewaard gebleven en nadat er in 1895 geen zwaarden gedragen mochten worden in Japan, bleef men deze technieken binnen de adel toch onderwijzen. Echter nu met ‘wapens’ die zij haalden uit het dagelijkse leven. O.a. Bo (lange stok van 182 cm), Sai (soort braadspit), Tonfa (verkorte variant van een stok om een molensteen te laten draaien), Nunchako (verkorte dorsvlegel) etc.

Wat heb ik nodig voor karate?

We trainen in een karatepak, zonder schoenen en sokken. Tijdens de eerste proefles(sen) hoef je nog geen karatepak te hebben, maar kun je loszittende sportkleding dragen. Wanneer je enthousiast bent en vaker mee wilt doen met de karatelessen kun je een judopak aanschaffen. Jeff kan je hier meer over vertellen!

Kickboksen

Wat is kickboksen?

Kickboksen is normaal gesproken een contactsport die zijn oorsprong vindt in Thailand, maar bij DeMIX is gekozen voor bokszaktraining waarbij geen contact met een tegenstander gemaakt wordt. Op de bokszak worden wel alle facetten van het kickboksen toegepast: stoten, trappen, knieën en combinaties van deze drie technieken. Tijdens de fysiek zware trainingen worden alle delen van je lichaam getraind en daar word je ook mentaal sterker van. Wil je wel techniektraining en sparren, dan is dat ook mogelijk, alleen op donderdag tijdens het tweede uur om 20.30 uur.

Voor wie is kickboksen?

Onder leiding van tweevoudig ex-wereldkampioen Tommy van den Berg worden er op dinsdag, donderdag en zaterdag lessen gegeven op verschillende niveaus. Iedereen kan deelnemen aan de groepslessen. De lessen zijn geschikt voor mensen in de leeftijd van 6 tot 80 jaar. Heb je discipline en doorzettingsvermogen, dan is dit jouw les.

Wat heb ik nodig voor kickboksen?

Binnenhandschoenen, sportkleding, een flesje water en een handdoek.

Een handdoek en een flesje water zijn een must! Zorg dat je comfortabele sportkleding aan hebt.

Er zijn binnenhandschoentjes verkrijgbaar bij de receptie voor €1,00, zodat je gebruik kunt maken van de leen-bokshandschoenen. Ben je enthousiast en van plan meerdere lessen te volgen, dan adviseren we je om je eigen materialen aan te schaffen.