fbpx

Nieuwsbrief november 2018

NIEUWSBRIEF DEMIX

Zoals je misschien in de media hebt gehoord gaat het lage btw-tarief per 1 januari 2019 van 6% naar 9%. Ondanks alle bezwaren die onder andere vanuit onze branchevereniging NL Actief zijn aangevoerd is deze verhoging ook van toepassing op de fitnessbranche. Dit is ons inziens in strijd met de ambitie om een gezonde leefstijl vanuit de overheid te stimuleren.
We ontkomen er echter niet aan om de btw verhoging door te voeren en dit heeft effect op de contributie. De verhoging van 3%, omgerekend 1 euro per maand, is vanaf de eerste incasso van 2019 (de betaling voor de maand februari) te zien op je afschrift.

Op 4 december nemen we afscheid van ons huidige ledenadministratiesysteem en de vingerscans. De storingen van de vingerscans en lange wachttijden zijn verleden tijd, is ons beloofd. Dit betekent wel dat er gebruik gaat worden gemaakt van een tag. Dit kan in de vorm van een armbandje of een sleutelhanger. Hier zijn buiten de borg van € 5,- geen kosten aan verbonden. Je kunt je tag vanaf 5 december bij de receptie ophalen. Je kunt dan meteen je borg per pin of contant betalen. Je krijgt de borg uiteraard terug als je je tag (intact) inlevert. Vanaf 5 december vervalt ook het vingerscan systeem.

Een ander voordeel van ons nieuwe systeem is de bijbehorende app die je kunt gebruiken om je financiële gegevens in te zien, betalingen te voldoen, je adres of rekeningnummer te wijzigen etc. Het wordt straks dus een stuk eenvoudiger om toegang te krijgen tot je eigen gegevens. Ook wordt digitaal inschrijven mogelijk gemaakt en kun je in de app zelf de add-ons aan te uit zetten, zoals een aanvullend Yanga lidmaatschap of een ander pluspakket. Hierover vertellen we je in de volgende nieuwsbrief meer, we focussen ons nu volledig op het voorzien van al onze leden van de chips voor het nieuwe toegangssysteem.

Vanaf 5 december kun je je chip ophalen bij de receptie en direct gebruik maken van de nieuwe toegangscontrole. De vingerscans vervallen per deze datum.

Het is misschien een beetje voorbarig, maar over 33 dagen is het 2019! Er staan ​​nog steeds ontzettend veel leuke dingen in de agenda voor 2018, met onze Crazy Christmas Workouttryouts voor Barre en de Zumba Special.

Stiekem kijken wij al uit naar 2019. Ons goede voornemen is om van 2019 ons meest duurzame jaar tot nu toe te maken, en daar hebben we jullie hulp bij nodig.

Deze herfst hebben we al een mooie start gemaakt met de installatie van 310 zonnepanelen op ons dak. Gecombineerd met onze WKO (Warmte Koude Opslag) installatie zijn we hard op weg om het meest duurzame sportcentrum van Nederland te worden! Wil je zien wat DeMIX op dit moment opwekt? Klik dan hier.

Duurzame energie
Maar, duurzaamheid is voor ons breder dan alleen kijken naar de mogelijkheden voor opwekken en besparen van energie. Ook willen we ons plasticgebruik drastisch terugbrengen.
We verruilen per januari onze disposables (meeneembekers, rietjes etc.) voor duurzame varianten. Vaatwasserbestendige shakebekers en bidons zijn verkrijgbaar in DeMIX. Je ontvangt een gratis shakebeker bij een 10X eiwitshake stempelkaart, dubbel voordeel dus!

Wellicht heb je de nieuwe sportdrankautomaat al zien staan in de club. Yanga Sportswater is vanaf december voor €5,- per maand toe te voegen aan je lidmaatschap. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van dit gekoelde water met of zonder smaakje. Je hebt de keuze uit zes smaken in verschillende sterktes of gekoeld water.

Koop je doorgaans een flesje water, Carnitine of ander sportdrankje wanneer je gaat sporten, dan ben je met Yanga Sportswater een stuk voordeliger uit. Maar belangrijker is nog, je vult je eigen bidon en gebruikt dus niet onnodig plastic flesjes.

Om deze beweging extra te stimuleren en het plasticgebruik terug te dringen in de club, zullen er meer dingen veranderen. Zo stoppen we op termijn met de verkoop van o.a. flesjes water en O2, en zullen we de prijs van de andere dranken in een plastic fles met een klein bedrag verhogen.

Van ieder afgesloten Yanga lidmaatschap doneren wij €0,50 per maand aan een goed doel dat zich inzet voor het opruimen van de plastic soep in de oceanen, initiatieven om plasticgebruik te beperken en gelijksoortige goede doelen. We zullen op onze website de bedragen en het goede doel per kwartaal vermelden.

Heb jij nog leuke ideeën hoe wij nog duurzamer kunnen ondernemen, of wil je een goed doel aandragen? Laat ons dit dan weten en mail naar receptie.almere@demix.nl.

Eerste kerstdag zijn wij dit jaar weer gesloten en tweede kerstdag zijn wij geopend van 08:00 tot 14:00. Ook hebben wij een speciaal lesrooster. Introduce’s zijn welkom vanaf 14 jaar. Klik hier voor meer info!

Verder zijn wij op 31 december open van 06:00 tot 16:00, en 1 januari gesloten.

LES MILLS Try Out: BARRE!
Deze les wordt gegeven door dé LM Mastertrainer Floris Droes!

Een moderne versie van een klassieke balletles🤩. Deze 30 minuten durende workout is ontwikkeld om de houdingsspieren te shapen, corekracht op te bouwen en om even te ontsnappen uit de hectiek van alledag.

Wat is LesMills BARRE🤔?
Mooi betekent niet zwak. Balletdansers zijn de sterkste atleten ter wereld, hun gratie en elegantie worden gevormd door een gefocuste en gecontroleerde training.

Opgeven bij de receptie en introducés zijn van harte welkom✨. Klik hier voor de data.

We zijn ontzettend dankbaar voor je geduld tijdens de afgelopen verbouwing! We gaan er vanuit dat 2019 een rustig jaar wordt als het gaat om verbouwingen, en dat je optimaal kunt genieten van de nieuwe faciliteiten en de verbeteringen die we hebben doorgevoerd.
Dit betekent echter niet dat we klaar zijn met de indeling, we hebben jullie tips en vragen van afgelopen weken ter harte genomen en we blijven verbeteringen doorvoeren. Heb je nog ideeën wat volgens jou de ideale indeling is of mis je een apparaat? Laat het ons dan hier weten, je mening wordt op prijs gesteld!
Sportieve groeten,
Team DeMIX