SPINNING MARATHON

SPINNING MARATHON

Zaterdag 29 februari

Het oog op morgen
 
Dit jaar ga ik voor de achtste keer naar het Alpe d’HuZes evenement, en voor de derde keer als deelnemer met het team Het Oog op Morgen. Ik wil zo mijn bijdrage leveren kanker de wereld uit te helpen, dat er niemand meer aan kanker overlijdt.
Iedereen van ons krijgt op enig moment te maken met kanker. Het betreft jezelf, je naasten, je vrienden en familie. 
Mijn verhaal is begonnen in 2011, toen mijn vrouw Karin plotseling ziek werd. Na een heftig ziekbed is zij na vier maanden, 54 jaar oud, aan de gevolgen van een hersentumor overleden, mij en onze zoon Daan van 17 achterlatend. Deze periode staat nog steeds in ons geheugen gegrift.
 In 2013 hebben wij met een team, waaronder mijn zoon, voor het eerst deelgenomen aan de Alp d’HuZes. We namen deel om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF, om Karin te gedenken en ervoor te zorgen dat niemand meer zoiets met een naaste zou hoeven mee maken.
 
Nu jaren verder is er door onderzoek veel bereikt voor de behandeling van kanker en zijn ook andere initiatieven gestart voor zoals de begeleiding van ex-kankerpatiënten in hun reïntegratie. Maar we zijn er nog lang niet. Nog veel geld is nodig voor verder onderzoek Zoals voor de vorm van kanker waaraan Karin is overleden. Hiervoor bestaan nog weinig behandelingsmogelijkheden.
 
Daarom blijven we doorgaan, opgeven is geen optie, en ga ik voor de achtste keer naar Frankrijk en organiseren wij deze spinning marathon bij DeMIX. Dit doen we met meerdere teams met ieder met hun eigen verhaal.
 
Wat mij vooral van al die keren is bijgebleven is dat naast het inzamelen van gelden voor het KWF, deelname aan Alpe d’HuZes maakt dat de onmacht die iedereen voelt wanneer men met kanker wordt geconfronteerd wordt omgezet in daadkracht gericht op de toekomst.
 
Het oog gericht op morgen, na zoveel jaar kan ik dat nu echt zeggen Ook voor mij als nabestaande geldt opgeven is geen optie. Met het oog op morgen is een ook een knipoog naar Karin. Het was haar favoriete radioprogramma waarmee ze de dag afsloot.
 
Dus schrijf je in voor de spinningmarathon ondersteun alle deelnemers en doneer voor het KWF. Her en der bij DeMIX staan donatieboxen. Al het ingezamelde geld gaat direct naar de rekening van Alpe d’HuZes/KWF.
 
Hartelijk dank allemaal en we hopen jullie te zien op 29 februari.
 Johan Oomen

Schrijf je in bij de receptie.

Deel het artikel