YOGA SPECIALS

YOGA SPECIALS

Zaterdag 5 oktober 2019

Studio 54
13.30-15.00 uur               Thai yoga massage workshop (Ria van Leeuwen)
15.00-16.30 uur               Anusara Yoga Flow (Ria van Leeuwen)
Zenzaal
11.15-12.00 uur               Meditatie workshop (Ingmar van Duijn)
12.00-13.30 uur               Mindful Restorative yoga (Paola Koekoek)
13.30-15.00 uur               Qi Gong en Tai Chi Chuan, les en demonstratie
                                           (Rui Bandeira)

VOORWAARDEN
– vooraf aanmelden en betalen bij de receptie
– restitutie niet mogelijk, maar je inschrijving is wel overdraagbaar
– de eerste 20 aanmeldingen krijgen een pakje Yogi Tea cadeau
– bij de receptie liggen inschrijflijsten per les, sommige lessen kennen een maximum aantal deelnemers

10 euro voor leden, 15 euro voor introducés
Vooraf inschrijven bij de receptie
Toegankelijk voor iedereen, ervaring niet vereist.

Studio 54
13.30-15.00 uur
Thai yoga massage workshop door Ria van Leeuwen en Dwayne Brockholz

WAT IS THAI YOGA MASSAGE?
Thai Yoga massage is een dynamische vorm van lichaamswerk uit een meer dan 2000 jaar oude geneeswijze uit Thailand. Deze kunst is gevormd uit een mix van Chinese geneeskunde en Indiase yoga principes. Door zachte acupressuur en diepe Hatha yogastretches volgt Thai yoga massage de energielijnen in ons lichaam en geeft het lichaam meer energie. Men stimuleert de energielijnen en drukpunten. Doordat de ontvanger zelf niets hoeft te doen, wordt het ook wel “yoga for lazy people” genoemd. Thai massage wordt gekleed op een mat op de grond gegeven.

Wat leer je?
In onze workshop leer je de basis van Thai yoga massage te geven. Alle technieken worden met een uitleg gedemonstreerd, daarna oefen je op je mede-cursisten.  Je leert om fijne diepe stretches te geven en om met drukpunten te werken die het lichaam ontspant en vitaal maakt.

Praktisch
Je kunt samen komen met een partner of alleen. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Trek makkelijke kleding aan. 
Ria is Anusara, Hatha en Yin yogadocente en massagetherapeut. Zij heeft haar opleiding o.a. in Thailand gedaan en heeft een massagepraktijk in Amsterdam Nieuw West. Voor Info zie www.mamaste.nL.

Studio 54
15.00-16.30 uur
Anusara Yoga Flow door Ria van Leeuwen

Wat is Anusara Yoga?
Het woord ‘Anusara’ betekent vrij vertaald ‘met de natuurlijke stroom van het hart meebewegen’, oftewel: volg je hart! We gebruiken hierbij de ‘Universal Principles of Alignment™’, een uitgekiend anatomisch systeem, waarmee je makkelijker en gestroomlijnder in de houdingen staat en meer opening ervaart. De les wordt uitgevoerd in een flow, waarbij we soms een houding langer aanhouden, om aandacht te besteden aan deze alignment. Anusara® yoga is een moderne vorm van Hatha en Iyengar yoga. De non-dualistische filosofie gaat uit van het goede in de mens en het leven en ziet alles wat op ons pad komt als iets dat er is om ons te laten leren, groeien en genieten. Belangrijke aspecten in de lessen zijn daarom plezier, vreugde, licht, openheid. Ontdek wat je allemaal wel kan.

Wat leer je?
In deze workshop leer je de basisprincipes van Anusara Yoga op een toegankelijke manier. Je kunt het zo intens maken als je zelf wilt. 
Plezier staat centraal. First principle is Open to Grace!

Zenzaal
11.15-12.00 Meditatie workshop door Ingmar van Duijn
Wat is mediteren?
Mediteren brengt ons, net als yoga, dichter bij onszelf en meer in contact met ons lichaam en geest. Mediteren is zijn, in het hier en nu. Observeren van gedachtes zonder ze te veroordelen, om zo tot je ware kern te komen. Iedereen kan dit leren, je hebt er niks voor nodig en je kan het overal uitvoeren, staand, zittend of liggend, met je ogen dicht of open. 

Wat leer je?
Geïnspireerd naar de Vipassana meditatie vorm gaan we ons tijdens deze workshop richten op twee elementen: ademhaling en de gelijkmoedig blijven. Het leert je om dichter bij jezelf te komen, hetgeen te accepteren wat is, jouw focus te vergroten en het versterkt daardoor jouw mentale weerbaarheid. Zo krijg je tools mee om toe passen in jouw eigen leven.

Zenzaal
12.00-13.30
Mindful Restorative yoga door Paola Koekoek-Garau

Wat is Mindful Restorative Yoga?
Deze vorm van yoga is zeer zacht en ontspannend en is voor iedereen toegankelijk. Restorative yoga is een therapeutische vorm waarin houdingen worden ondersteunt met dekens, riemen, kussens en bolsters om het lichaam nog dieper en meer te laten ontspannen. De yogahoudingen worden lang aangehouden ongeveer 5-10 minuten zolang als het prettig voelt in jou lichaam. 

Wat leer je?
Doordat de houdingen zo lang worden aangehouden heeft het lichaam de tijd om te kalmeren en diepgewortelde spanningen los te laten. Tijdens deze les is er aandacht voor de adem, rust, ontspanning en meditatie. 
‘ Het pad van yoga is een ontwikkelingspad dat nooit eindigt.’ Het licht in mij groet het licht in jou! 

Zenzaal
13.30-15.00
Qi Gong en Tai Chi Chuan les en demonstratie door Rui Bandeira

Wat is Qi Gong en Tai Chi Chuan?
Tai Chi Chuan is een oude Chinese bewegingskunst en heeft zijn oorsprong in het taoïsme, de traditionele Chinese geneeskunde (in het bijzonder de oefening van QiGong) en de vechtkunst. In de Tai Chi-vorm, een rustig stormende opeenvolging van Tai Chi bewegingen, wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen, zo ontstaat een vrije stroom van vitale energie in het lichaam. Wat Tai Chi Chuan bijzonder maakt, is dat deze drie bronnen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze beïnvloeden en versterken elkaar. Alle drie de elementen helpen ons bij het begrijpen van de levensenergie Qi en vormen daarom bij Tai Chi Chuan een eenheid.

Wat leer je?
Tijdens de les leren we het lichaam op een open en ontspannen manier te staan en bewegen. Door dit met aandacht te doen, ontstaat een vloeiende, ontspannen beweging en een heldere geest. Je laat de stress van alledag los en voelt je weer fris.Er is geen voorkennis nodig. Draag gemakkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld een joggingbroek, t-shirt of trui en sokken. Schoenen zijn niet nodig.

———————————————————
10 euro voor leden, 15 euro voor introducés
Toegankelijk voor iedereen, ervaring niet vereist
Vooraf inschrijven bij de receptie

Deel het artikel