Yoga Festival 2017 info

DeMIX Yoga Festival 2017 - 01-10-2017

Lessen en docenten:

Mark van de Leur

Deze “Stoere Yoga Dude” uit Den Bosch geeft eigentijdse en toegankelijke lessen en workshops. Zowel de ervaren yogi’s als de nieuwsgierige starters mogen deze lessen niet missen.

Zaal 1

12.45 – Mark van de Leur - Yoga from source
‘ I don't see myself as a yoga teacher but as a space-maker and space-holder for people to make the journey and heal their body’

Yoga from Source is een nieuwe zachte vorm van yoga door Mark zelf ontwikkeld. Een combinatie van Yin Yoga, Restorative Yoga, Yoganidra of Easy Flow Yoga. Dat zijn niet alleen de puur fysieke oefeningen maar hier gaan we ook in op concentratie, ademhaling en ontspanning tot de diepste gedeeltes van je bindweefsel. De verandering gaat plaatsvinden tot celniveau. “Heerlijk, feel free and get your natural high and bliss.”  

Alle sessies worden gestart met een korte recentering meditatie, ademhalingstechnieken en yogabewegingen. Een sessie van Yoga from Source kan aanvoelen alsof je 4 uur diep geslapen hebt, dat je compleet je lichaam verlaat, je een heerlijk massage ontvangen hebt en dat misschien wel een out of space ervaring hebt gehad. 

Mark van de Leur
Zaal 1

14.00 – Mark van de Leur - Whatever Yoga 
“Life is sometimes like a rollercoaster, let’s jump in, lets go crazy and put your hands up in the air”
Deze les bestaat uit een mix van verschillende yogatechnieken. Healing, ontstressing, ontspanning, connection, ‘joy and happiness’ en meer. Ik noem deze yoga ‘Whatever Yoga’.

Elke les is en feestje. Het fun element staat centraal in deze les. Ideaal voor mannen die niet van “zweverige yogalessen” houden. Deze les is gemakkelijk te volgen voor iedereen, man, vrouw, jong of oud. Elke les is weer anders en nooit het zelfde.
Whatever Yoga is een mix van Broga (Yoga for brothers), Hatha Yoga, Asthanga Yoga en  Strala Yoga.

Sandra Sinkeldam

Sandra is na diverse Yogaretreats, -reizen en -studies naar oa. Hawaii, Spanje en Guatemala in het bezit van een 500 RYT-certificaat en aangesloten bij Yoga Alliance. Daarnaast is ze Peak Pilates Mat- en Apparatuur gecertificeerd.

Met een voorliefde voor Klassiek Pilates, Vinyasa Flow- en Yin Yoga, zijn haar lessen inspirerend, verhelderend, soms een tikkeltje pittig en eigenwijs te noemen.
Haar Yogalesgeefavontuur begon in 2012 bij de Mix in Nieuwegein. Diverse Yogastudio’s volgden. Vanaf 2017 geeft ze les in haar eigen studio, Encoreyogapilates. Daarnaast geeft ze workshops en trainingen, is ze invaldocente en schrijft ze blogs.

Zaal 2

12.45 – Sandra Sinkeldam - Hanumanasana
“it’s a stretch”
Hanumanasana wordt ook wel eens Monkey Pose of Split Pose genoemd. Het verhaal achter deze houding wordt duidelijk in deze les. Ga mee op ontdekkingsreis naar toewijding en waag net als Hanuman de sprong…
Een Vinyasa Flow Yogales die toewerkt naar deze Peak Pose, in een inspirerende setting van Yogafilosofie en Mantra’s.

(foto: Hanumanasana) 

Zaal 2

14.00 - Sandra Sinkeldam - Yin Yoga Herfst

“Bereid je voor op de komende herfstmaanden met deze Yin Yoga Practice”.
Yin Yoga verbetert je flexibiliteit en mobiliteit. Daarnaast heeft Yin Yoga een ontspannende werking op lichaam en geest. In deze les worden yogahoudingen langer aangehouden, omdat deze tijd nodig is om de dieper gelegen laag in ons lichaam te bereiken, namelijk het bindweefsel. Door compressie in Yin Yoga houdingen worden meridianen in ons lichaam geactiveerd, verbetert de bloedtoevoer naar de organen en worden deze beter doorvoed.

Elvira Semovic

Elvira ken je misschien van de vorige editie van het DeMIX Yoga Festival, of de meditatie workshop tijdens de Fitstart weken in januari. Per 26 september heeft zij haar vaste plek in ons rooster, en kun je de Easy Yoga bij haar volgen op de dinsdagochtend om 10.15.

Zaal 1

15.00 – Elvira Semovic – Warrior Flow
“Be a warrior not a worrier”
Kom in je kracht! Met deze yogales leer je om meer in je eigen kracht te komen en op jezelf te vertrouwen. De les is een vinyasa yogales, waarin je uitgedaagd zult worden op mentaal en fysiek niveau. Waarom? Omdat groei niet in je comfortzone zit. Durf jij samen met mij uit je comfortzone te stappen? Je grenzen op te zoeken? 

In deze les zullen we ook aandacht besteden aan de eerste en derde Chakra. Deze staan voor o.a. veiligheid en wilskracht. 
Doe mee en ontdek waar jij voor staat, ontdek jouw eigen kracht! 

Zaal 2

15.00 - Don Jeninga - Klankschalen- en Gongssessie 

Een klankschalen en Gongs sessie neemt je mee naar een andere ik.

We werken tijdens deze sessie met Gongs, klankschalen en andere attributen. Je stijgt boven je persoonlijke ik uit en je wordt de waarnemer die alles ondergaat en geen oordeel heeft. Alles komt en gaat. Kijken wordt zien, horen wordt geluid, de waarnemer wordt waarnemen.

Meestal wordt het liggend ervaren op een matje en eventueel een handdoekje op je gezicht als het licht is. Breng dus je handdoekje mee, een eigen dekentje is ook fijn om bij je te hebben. De sessie duurt 1 uur tot 1,5 uur. Het is een vrije sessie waarvan we niet kunnen zeggen hoelang het precies duurt.

 

AQUASPORT lessen

AQUASPORT lessen info

 

Yoga Festival 2017

Meer info Yoga Festival 2017

 

Hardlooptrainer

Info Hardlooptrainer

Foto's nationale sportweek

Foto's ouder & kind trainingen Nationale sportweek.

Acties

  • 1