JIUJITSU

VANAF 8 JAAR

MIX VAN KARATE EN JUDO

FYSIEKE EN MENTALE KRACHT

RECREATIE- EN WEDSTRIJD JIU JITSU

Wat is Jiu Jitsu?

Jiu Jitsu wordt in vele clubs als vechtsport aangeleerd, alhoewel het oorspronkelijk zelfverdediging is. In Jiu Jitsu leer je je te verdedigen tegen één of meerdere aanvallers, die wel of niet gewapend zijn. Het Jiu Jitsu behandelt verschillende aspecten, zoals bevrijden, ontwijken, afweren, klemmen, werpen, stoten, trappen, controleren, wurgen etc. Hierbij maken we efficiënt gebruik van vitale punten. Deze zijn bij iedereen vitaal, zodat de fysieke sterkte van de verdediger minder belangrijk is. Ook gebruik je net als bij judo vaak de kracht van de aanvaller.

Voor wie is Jiu Jitsu?

Deze Japanse gevechtssport is een mix van karate en judo. Onder leiding van oud-kampioen en bondscoach Jiu Jitsu Barry van Bommel wordt er getraind bij DeMIX vanaf 8 jaar, maar er zijn natuurlijk ook lessen voor volwassenen.

Jiu Jitsu als sport beoogt verbetering van de fysieke en mentale conditie. De weerbaarheid wordt verhoogd en het zelfvertrouwen groeit. Bij DeMIX kan men recreatief deelnemen aan de lessen, maar is er ook de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. Hiervoor zijn aparte wedstrijdlessen ingeroosterd.

Wat heb ik nodig voor Jiu Jitsu?

We trainen in een judopak, zonder schoenen en sokken. Tijdens de eerste proefles(sen) hoef je nog geen judopak te hebben, maar kun je loszittende sportkleding dragen. Wanneer je enthousiast bent en een judo lidmaatschap afsluit kun je een judopak aanschaffen bij meester Barry.

Instagram