JUDO

Judo & Jiu Jitsu
VANAF 4 JAAR

VERDEDIGINGSSPORT

ZELFBEHEERSINGSSPORT

WAT IS JUDO?

Judo is een verdedigingssport en een zelfbeheersingssport. Je leert hoe je een tegenstander kunt laten vallen en hem of haar in een houdgreep te houden. Bij Judo gebruik je niet alleen je eigen kracht maar ook de kracht van je tegenstander. Behalve sport en verdediging heeft judo nog meer doelen. De aspecten: respect voor je tegenstander, doen wat rechtvaardig is (dus niet gemeen zijn om te winnen), oprechtheid (dus niet stiekem doen), doen wat je zegt, en zelfbeheersing staan centraal bij judo. Wat je precies leert hangt af van de leeftijd en het niveau. Het gaat bij judo niet alleen om kracht. De sterkste wint niet altijd. Het gaat ook om balansverstoring, coördinatie, snelheid, techniek en tactiek.

VOOR WIE IS JUDO?

Onder leiding van oud-kampioen en bondscoach Jiu Jitsu Barry van Bommel wordt er getraind bij DeMIX. Je kunt bij ons terecht voor judo kids lessen vanaf 4 jaar, maar er zijn natuurlijk ook lessen voor volwassenen.

Judo en Jiu Jitsu zijn verschillende sporten. Maar bepaalde doelstellingen zijn bij deze lessen wel gelijk, zoals verbetering van de conditie en het verhogen van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen. Je kunt het zien als stoeien met spelregels, voor jong en oud.

WAT HEB IK NODIG VOOR JUDO?

We trainen in een judopak, zonder schoenen en sokken. Tijdens de eerste proefles(sen) hoef je nog geen judopak te hebben, maar kun je loszittende sportkleding dragen. Wanneer je enthousiast bent en een judo lidmaatschap afsluit kun je een judopak aanschaffen bij meester Barry.

Instagram