Budo bij DeMIX

Lekker bewegen, uitleven en zelfvertrouwen opbouwen bij één van onze Budo lessen; Judo, Jiu Jitsu, Karate of BJJ-Ne-Waza. 
Onder leiding van oud-kampioen en bondscoach Jiu Jitsu Barry van Bommel wordt er getraind bij DeMIX.

Je kunt bij ons terecht voor kids lessen vanaf 3 jaar.
Ook zijn er 16+ lessen voor volwassenen. 
Het hele jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd met de mogelijkheid om mee te doen aan toernooien.

Judo, Jiu Jitsu en Karate zijn verschillende sporten. Maar bepaalde doelstellingen zijn bij deze lessen wel gelijk, zoals verbetering van de conditie en het verhogen van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen.

 

Proefles
Denk je na het lezen “dat is wel wat voor mij” kom dan een keer langs voor een gratis proefles.

Judo

Wie kent het niet? Stoeien met regels voor jong en oud. Recreatiejudo en wedstrijdjudo wordt fanatiek beoefend vanaf 4 jaar. Maar bij DeMIX wordt er ook getraind vanaf 14 jaar.

Judo is een verdedigingssport en een zelfbeheersingssport. Je leert hoe je een tegenstander kunt laten vallen en hem of haar in een houdgreep te houden. Bij Judo gebruik je niet alleen je eigen kracht maar ook de kracht van je tegenstander. Behalve sport en verdediging heeft judo nog meer doelen. De aspecten: respect voor je tegenstander, doen wat rechtvaardig is (dus niet gemeen zijn om te winnen), oprechtheid (dus niet stiekem doen), doen wat je zegt, en zelfbeheersing staan centraal bij judo. Judo is voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar. Wat je precies leert hangt af van de leeftijd en het niveau. Het gaat bij judo niet alleen om kracht. De sterkste wint niet altijd. Het gaat ook om balansverstoring, coördinatie, snelheid, techniek en tactiek.

Jiu Jitsu

Deze Japanse gevechtssport is een mix van karate en judo. Onder leiding van oud-kampioen en bondscoach Jiu Jitsu Barry van Bommel wordt er getraind bij DeMIX vanaf 8 jaar. Er zijn ook 16+ lesgroepen.

Jiu Jitsu wordt in vele clubs als sport aangeleerd, alhoewel het oorspronkelijk zelfverdediging is. In Jiu Jitsu leer je je te verdedigen tegen één of meerdere aanvallers, die wel of niet gewapend zijn. Het Jiu Jitsu behandelt verschillende aspecten, zoals bevrijden, ontwijken, afweren, klemmen, werpen, stoten, trappen, controleren, wurgen etc. Hierbij maken we efficiënt gebruik van vitale punten. Deze zijn bij iedereen vitaal, zodat de fysieke sterkte van de verdediger minder belangrijk is. Ook gebruik je net als bij judo vaak de kracht van de aanvaller.

Jiu Jitsu als sport beoogt verbetering van de fysieke en mentale conditie. De weerbaarheid wordt verhoogd en het zelfvertrouwen groeit. Bij DeMIX kan men recreatief deelnemen aan de lessen, maar is er ook de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. Hiervoor zijn aparte wedstrijdlessen ingeroosterd.

Karate

Een complete zelfverdedigingsmethode. Bij DeMIX kunnen jongens en meisjes vanaf 8 jaar aan de karatelessen deelnemen.

Karate is een ongewapende zelfverdedigingskunst, die karakterontwikkeling en zelfbeheersing door training beoogt. Je verdedigt jezelf met vuisten, handen, ellebogen, knieën en voeten die doeltreffend worden ingezet. Karate betekent letterlijk lege (kara) hand (te). Karate wordt ook gezien als “levenswijze”. De samenvloeiing tussen lichaam en geest, tussen mens en natuur, tussen aanvaller en verdediger. Dit betekent dat karate je niet alleen zelfverdediging brengt, maar ook lenigheid, een goede lichaamshouding, conditie, coördinatie en reactievermogen.

Meer info over de Budo lidmaatschappen 


Foto's oliebollen toernooi december 2017

Link 1: https://photos.app.goo.gl/pd9KjZfPVCIU5VjI2:
Link 2: https://photos.app.goo.gl/tsZtDsIMQeFQDykx2

 

 

Nieuw bij DeMIX 'FITROUTES'

 

Zomer Actie 2018

Lees meer...

Sneak Preview 'Beach Party'

Lees meer...

Acties

  • 1