demix_logo_20years

NIEUWSBRIEF DEMIX

Zoals je misschien in de media hebt gehoord gaat het lage btw-tarief per 1 januari 2019 van 6% naar 9%. Ondanks alle bezwaren die o.a. vanuit onze branchevereniging NL Actief zijn aangevoerd is deze verhoging dus van toepassing op de fitnessbranche. Dit is ons inziens in strijd met de ambitie om een gezonde leefstijl vanuit de overheid te stimuleren.

We ontkomen er echter niet aan om de btw-verhoging door te voeren en dit heeft effect op de contributie. De verhoging van 3% is vanaf de laatste incasso van dit jaar (de betaling voor de maand januari) te zien op je afschrift. We zullen €1,- meer incasseren dan we op dit moment doen.

RECTIFICATIE We zullen de contributie pas aanpassen bij de eerste incasso van 2019, welke eind januari zal plaatsvinden. Alle betalingen die worden voldaan in 2018 zijn belast met 6% btw. Je kunt er ook voor kiezen om je lidmaatschap voor het komende jaar in één keer te betalen vóór 1 januari om hier je voordeel mee te doen. 

In december nemen we afscheid van ons huidige ledenadministratiesysteem en de vingerscans. De storingen zijn verleden tijd, is ons beloofd. Dit betekent echter wel dat iedereen die nu gebruik maakt van de vingerscan gebruik moet gaan maken van een tag. Dit kan in de vorm van een sleutelhanger of een armbandje (voor de zwemmers). Hier zijn buiten de borg van €5,- geen kosten aan verbonden.  Je kunt deze borg bij het afhalen van je tag bij de receptie voldoen per pin of contant. Je krijgt de borg uiteraard terug als je je tag (intact) inlevert. 

Een ander voordeel van ons nieuwe systeem is de bijbehorende app die je kunt gebruiken om je financiële gegevens in te zien, betalingen te voldoen, je adres of rekeningnummer te wijzigen etc. Het wordt straks dus een stuk eenvoudiger om toegang te krijgen tot je eigen gegevens. Ook wordt digitaal inschrijven mogelijk gemaakt en kun je in de app zelf de add-ons aan en uit zetten, zoals een aanvullend Yanga lidmaatschap of een ander pluspakket. Hierover vertellen we je in de volgende nieuwsbrief meer, we focussen ons nu volledig op het voorzien van al onze leden van de tags voor het nieuwe toegangssysteem. 

Vanaf 5 december kun je je tag ophalen bij de receptie en direct gebruik maken van de nieuwe toegangscontrole. De vingerscans vervallen per deze datum.

Het is misschien een beetje voorbarig, maar het is bijna 2019! Er staan nog ontzettend veel leuke dingen in de agenda voor 2018, met onze Winter Workout en de feestdagen en natuurlijk.

Stiekem kijken wij al uit naar 2019. Ons goede voornemen is namelijk om van 2019 ons meest duurzame jaar tot nu toe te maken, en daar hebben we jullie hulp bij nodig.

DeMIX Almere heeft al een mooie start gemaakt met de installatie van 320 zonnepanelen. Zij zijn, met hun WKO (Warmte Koude Opslag) installatie en deze nieuwe aanwinst hard op weg om energieneutraal te worden en DeMIX Nieuwegein wil natuurlijk niet achterblijven!

Verbindion (Merwestein), DeMIX, VVE Converso, Jutphaas Wonen, Cals College en de gemeente werken vanaf nu samen aan een energieneutraal Merweplein en onderzoeken de mogelijkheden om ook in Nieuwegein grote stappen te maken als het gaat om klimaatverantwoord ondernemen en energieneutraal worden.  Zo wordt er gesproken over het aanbrengen van zonnepanelen en de mogelijkheid om onze restwarmte te gebruiken om het zwembad te verwarmen.

Maar, duurzaamheid is voor ons breder dan alleen kijken naar de mogelijkheden voor opwekken van energie. Ook willen we ons plasticgebruik drastisch terugbrengen.

We verruilen per januari onze disposables (meeneembekers, rietjes etc.) voor duurzame varianten en geven iedereen die zijn eigen shakebeker laat vullen een korting van €0,25 per eiwitshake. Vaatwasserbestendige shakebekers en bidons zijn verkrijgbaar in DeMIX. Je ontvangt een gratis shakebeker bij een 10X eiwitshake stempelkaart, dubbel voordeel dus!

Wellicht heb je de nieuwe sportdrankautomaat al zien staan in de club. Yanga Sportswater is vanaf december voor €5,- per maand toe te voegen aan je lidmaatschap. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van dit gekoelde water met of zonder smaakje. Je hebt de keuze uit zes smaken in verschillende sterktes of gekoeld water. 

Koop je doorgaans een flesje water, Aquarius of ander sportdrankje wanneer je gaat sporten, dan ben je met Yanga Sportswater een stuk voordeliger uit. Maar belangrijker is nog, je vult je eigen bidon en gebruikt dus niet onnodig plastic flesjes.

Om deze beweging extra te stimuleren en het plasticgebruik terug te dringen in de club, zullen er meer dingen veranderen. Zo stoppen we met de verkoop van o.a. flesjes O2, en zullen we de prijs van de andere dranken in plastic flesjes met €0,25 verhogen. 

Van ieder afgesloten Yanga lidmaatschap doneren wij €0,50 per maand aan een goed doel dat zich inzet voor het opruimen van de plastic soep in de oceanen, initiatieven om plasticgebruik te beperken en gelijksoortige goede doelen. We zullen op onze website de bedragen en het goede doel per kwartaal vermelden. 

Heb jij nog leuke ideeën hoe wij nog duurzamer kunnen ondernemen, of wil je een goed doel aandragen? Laat ons dit dan weten en mail naar receptie@demix.nl. 

Eerste kerstdag zijn wij dit jaar weer gesloten, maar we hebben de openingstijden op tweede kerstdag op jullie verzoek verruimd naar 08.00-15.00.  Check alle openingstijden hier.

Op vrijdag 21 december 2019 komt de kerstman weer op bezoek bij DeMIX Nieuwegein tijdens onze Winter Workout voor het goede doel, Voedselbank Nieuwegein/IJsselstein.

Hij neemt zijn hulpjes mee voor Santa’s Bootcamp waar iedereen solo of als team aan kan deelnemen. Tegen een betaling van €2,- ontvangen deelnemers een kerstmuts en een bon voor warme chocomel of glühwein.

De volledige opbrengst gaat dit jaar naar de voedselbank Nieuwegein/IJsselstein. Uiteraard is iedereen van harte welkom om mee te doen of aan te moedigen.

Schrijf je op tijd in en doe mee met de grootste en gezelligste Winter Workout van de regio! Aanmelden kan bij de receptie of via charissa@demix.nl.

Na het succes van de special van 18 november, hebben we op zondag 23 december de volgende Yoga Nidra Yin special op de planning staan. Om 09.00 geeft Bianca een unieke yoga les. Ze combineert tijdens deze special Yin Yoga met Yoga Nidra. Extra bijzonder: Ze wordt ondersteund met live muziek en zang. Eveline van “Muziek voor je ziel” brengt je met haar rakende eigen en geleende liedjes naar een nog diepere ontspanning. Laat je meevoeren op de klanken van haar stem en beleef de yoga les nog intenser. Je voelt je na afloop herboren!

Yin Yoga
De tijd van het jaar om extra naar binnen te keren komt eraan. Yin Yoga kan jou hierbij helpen.
Waar bij de actievere vormen van Yoga veel spierkracht gebruiken, gaat het bij Yin yoga juist meer om los laten. Ondersteund met yoga materialen komen we in verschillende liggende en zittende houdingen die we langer vast houden. Dit heeft een ontspannende werking.
Dit helpt bij het loslaten van de spieren en het soepeler maken van de gewrichten en het bindweefsel.
Zorg ervoor dat je jezelf goed warm kunt houden, denk hierbij aan een vest en sokken.

Yoga Nidra
Yoga Nidra staat ook wel bekend als slaap yoga. Het is wel de bedoeling om wakker te blijven, maar soms lukt dat niet en dan slaap je even. Yoga Nidra gebeurt liggend op de mat, je wordt er doorheen geleid door Bianca en haar aanwijzingen. Je zult een diep gevoel van ontspanning ervaren en als je eruit komt kan het voelen alsof je uren geslapen hebt.

Yoga Nidra zorgt ervoor dat ons bewustzijn op een dieper niveau aan het werk is en het helpt om spanning los te laten. Het werkt kalmerend op jouw lichaam en zenuwstelsel. Mocht je toch in slaap vallen, maak je geen zorgen. Jouw lichaam weet precies wat het nodig heeft en soms is dat gewoon slaap. Zorg dat je je warm kunt blijven tijdens de sessie. Neem eventueel een kussen mee als dat comfortabeler is, want je blijft gedurende de sessie liggen. Als je het prettig vindt, kun je een slaapmasker meenemen of iets anders om de ogen te bedekken.

Deelname is gratis voor DeMIX leden, reserveer je plek bij de receptie. De reguliere yin yoga les wordt op deze dag vervangen door de special.

Fotocredits @imkemar

Fitplan is 25 jaar geleden ontstaan als een onderdeel van de toenmalige streekschool Gildevaart. De leraren lichamelijke opvoeding begonnen met een fitnesscentrum waar begeleiding en een gestructureerd training werden aangeboden. In die tijd was fitness vooral een krachthonk met vaak een slechte reputatie.

Fitplan bleek een gat in de markt te zijn want na twee opendagen in oktober 1993 en januari 1994 waren er al meer dan 400 leden ingeschreven. Ook de leerlingen van de streekschool en een aantal bedrijven maakten gebruik van de apparatuur en de instructeurs. “Geen strakke pakjes en Rambo-types” was een van de reclames in die tijd en dat sprak veel mensen aan. Mensen van wie een gedeelte nu nog steeds trouw bij Fitplan trainen! Daar zijn we ontzettend trots op. Dit heeft wellicht ook voor een groot deel te maken met Henk.

Henk behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Maar voor de mensen die Henk nog niet kennen; Henk Engelsman is vanaf het allereerste begin verbonden aan Fitplan. Hij begon als instructeur, werd in 1997 de clubmanager en is vanaf januari 2002 de eigenaar van Fitplan.

Ondertussen is de streekschool opgegaan in het ROC midden-Nederland, een grote organisatie die na 14 jaar Fitplan niet meer bij een school vond passen. Dit betekende dat Fitplan moest verhuizen en een fusie aangaan met de Heidehal, 200 meter verderop. Deze samenwerking bleek geen succes en heeft geresulteerd in de samenwerking zoals we die nu kennen. Fitplan is per 1 januari 2015 onderdeel van DeMIX Nieuwegein. Ondanks dat DeMIX aan de andere kant van Nieuwegein is gevestigd ging een groot deel van de leden mee naar weer een nieuwe locatie. Deze samenwerking blijkt een schot in de roos te zijn waarbij Fitplan zijn eigen identiteit heeft behouden maar de mogelijkheden voor de sporters veel groter zijn geworden met o.a. zwemmen, groeplessen, sauna, voedingsadvies). Henk is daarnaast een zeer gewaardeerd lid van team DeMIX geworden en draagt op verschillende afdelingen bij aan een betere MIX.

Momenteel zijn er nog een aantal leden die er vanaf het begin bij zijn en dus al 25 jaar gezond bezig zijn bij Fitplan. Op deze manier zal Fitplan ook de volgende 25 jaar een begrip in Nieuwegein zijn!

We willen dit jubileum graag met onze trouwe Fitplan leden vieren. We doen dit met een borrel in de tweede week van januari. De Fitplan leden ontvangen hier nog een officiële uitnodiging voor.

Wij hebben er bewust voor gekozen onze prijzen niet te verhogen bovenop de verplichte btw-verhoging. We zijn ontzettend dankbaar voor je geduld tijdens de afgelopen verbouwingen en het voelt daarom niet goed om een verhoging door te voeren. We gaan er vanuit dat 2019 een rustig jaar wordt als het gaat om verbouwingen, en dat je optimaal kunt genieten van de nieuwe faciliteiten en de verbeteringen die we hebben doorgevoerd.

 

Dit betekent echter niet dat we klaar zijn met de indeling, we hebben jullie tips en vragen van afgelopen weken ter harte genomen en zullen op zeer korte termijn extra ruimte creëren voor krachttraining. Dit doen we door cardio apparatuur te verplaatsen, de Smith machine naar beneden te halen en het rubber uit te breiden. Ook komen er extra bankjes en extra spiegels. Heb je nog ideeën wat volgens jou de ideale indeling is voor de begane grond of mis je een apparaat? Laat het ons dan weten, je mening wordt op prijs gesteld!