Pilates

Wat is Pilates?

De Body & Mind les waarbij de nadruk op versterking van de core ligt. Hiermee bedoelen we alle spieren in en in verbinding met je romp. Je traint een keten van spieren, met name de dieper gelegen spieren. Deze zogenoemde stabiliteitsspieren zorgen in je dagelijks leven voor de juiste houding en lichaamsbeheersing. Verbeter je lichaamshouding en voorkom blessures.

Voor wie is Pilates?

Onze instructeurs zijn gediplomeerd en hebben ervaring met revalidatie en blessures. Dit maakt PILATES een geschikte les voor iedereen

Wat heb ik nodig voor Pilates?

Goede sportschoenen , sportkleding , een flesje water en een handdoek

De les bestaat voornamelijk uit grondoefeningen. Deze worden op een (yoga-)matje uitgevoerd, deze kun je van ons gebruiken of je eigen mat meenemen. In verband met de hygiëne raden wij aan om een eigen matje aan te schaffen. Gebruik je onze matjes, leg hier dan altijd een handdoek op.

Met welke groepslessen kan ik Pilates het beste combineren?

We werken bij de indeling van ons rooster met drie hoofdcategorieën; Intensity, Cardio en Body & Mind. PILATES valt in de categorie Body & Mind en kan, afhankelijk van je doel, het beste gecombineerd worden met een les uit een van de andere twee hoofdcategorieën.

Pilates & Bodybalance

Geen les uit een andere categorie, maar een andere Body & Mind les die goed te combineren is met Pilates. Vanwege de andere lesopbouw en de grote variatie in BODYBALANCE oefeningen vullen deze lessen elkaar mooi aan.

Pilates & Hardlopen

Voor ons is dit een voor de hand liggende combinatie. Een sterke core is belangrijk als je efficiënt en blessurevrij wil hardlopen. Om deze reden zijn PILATES en hardlopen een waardevolle combinatie.