Yoga

YOGA IN DeMIX

Ook voor ontspanning in de vorm van zwemmen, sauna of een relaxte yogales kun je terecht bij DeMIX. Met 14 body & mind lessen per week is er ruime keuze. De yogalessen worden gegeven door ervaren en gecertificeerde yogadocenten, die ook in yogacentra lesgeven waardoor de lessen exact hetzelfde zijn als in een gespecialiseerde yogastudio. Het grote verschil is natuurlijk dat je dit aanbod eenvoudig, onbeperkt en voor één prijs kunt combineren met de rest van de faciliteiten en lessen. Lees hier meer over de yogavormen die we aanbieden:

Easy Yoga

In deze les verlagen we het tempo, beperken we de moeilijkheid van de oefeningen en is er nog meer ruimte voor ontspanning. De perfecte yoga les voor beginners en senioren.

Easy Yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een ontspannende les met de nadruk op vitaliteit, eenvoudige bewegingen met als doel soepel blijven of (weer) worden. Zelfs wanneer je niet comfortabel op de grond kunt liggen of zitten heeft onze docent alternatieve oefeningen voor je, waardoor de hele les goed te volgen is. Zo werken we bijvoorbeeld met yogablokken.

BEWUSTZIJNSYOGA

In de Bewustzijns Yoga gaan we meer uit je hoofd keren om meer te voelen. Meer opmerken wat je fijn vindt en nodig hebt in het bewegen. Verwacht daarbij geen pittige zonnegroeten, gehele flow lessen of grote stiltes. Ook als dit je eersteyogalessen zijn, zul je zeker leren wat technisch fijner voelt zodat je in een willekeurige andere les daar profijt van kan hebben.

easy flow yoga

Bij deze vloeiende vorm van yoga wisselen verschillende houdingen elkaar af. De les is zeer dynamisch. De nadruk ligt in deze les op de fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.

YIN YOGA

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga, richt Yin Yoga zich niet op het versterken van je spieren maar juist op het ontspannen hiervan. Yin Yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

Met eenvoudige en veilige yoga bewegingen en ademhalingstechnieken voor elk niveau is deze les geschikt voor iedereen. Zelfs als je nog nooit yoga of een soortgelijke les hebt gedaan is Yin Yoga een mooie manier om kennis te maken met onze Body & Mind lessen. Na ongeveer drie tot vier lessen voel je je comfortabeler tijdens alle bewegingen. De variatie in het programma zorgt ervoor dat ook de mensen die meer ervaring hebben met Yoga kunnen genieten van deze les.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is ook bekend als Power Yoga. Een krachtige en dynamische vorm van yoga waarin veel houdingen in een flow worden beoefend. Geschikt voor iedereen die meer dynamiek zoekt in een yoga les én de juiste technieken wil leren.

YIN nidra YOGA

In de Yin Nidra yoga les wordt Yin yoga gecombineerd met Yoga Nidra. We houden ontspannende houdingen voor langere tijd vast, zodat het lichaam spanning kan los laten. We eindigen met Yoga Nidra, dit is een geleide meditatie om jouw lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen.

YIN YANG YOGA

Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Yin verwijst naar het onbeweeglijke in ons lichaam: het bindweefsel en gewrichten omdat zij stijf en weinig elastisch zijn. Bij Yin yoga laten we de spieren zoveel mogelijk los.

WAT HEB IK NODIG VOOR DE YOGA LESSEN?

Comfortabele sportkleding waarin je goed kunt bewegen zijn aan te raden, maar je hebt geen schoenen nodig. Onze zaal beschikt over matjes, yogablokken, bolsters en dekentjes. Veel deelnemers nemen hun eigen spullen mee, de keuze is aan jou. Gebruik je onze matjes? Leg hier dan altijd een handdoek op. Bij de yoga lessen die eindigen in een meditatie is het aan te raden om lekkere warme sokken en/of trui mee te nemen.