Sauna

Na het sporten lekker ontspannen in de sauna? We beschikken over een aparte dames- en heren rustruimte met elk een droge sauna en stortdouche. Gebruik van de sauna’s is inbegrepen bij het Premium lidmaatschap.

SAUNAREGELS
We zijn een fitness- en leefstijlcentrum, geen saunacentrum. De regels zijn daarom iets anders dan je misschien gewend bent van een sauna én er is niet de hele dag controle mogelijk. Neem daarom de saunaregels even door voordat je heerlijk gaat ontspannen in onze Finse sauna:

  • Douchen verplicht vóór gebruik van de sauna
  • Geen grote tassen in de relaxruimte
  • Geen slippers in de sauna zelf
  • Badkleding toegestaan mits je hier een handdoek overheen draagt
  • Respecteer de andere saunagebruikers en beperk luid praten
  • De relaxruimte is géén kleedkamer, omkleden in de kleedkamer
  • Geen mobiele telefoons in de sauna en relaxruimte
  • Fotograferen in de sauna, relaxruimte en kleedkamer is strikt verboden
  • Gebruik van eigen oliën is niet toegestaan. Onze sauna is voorzien van een automaat

SAUNAGEBRUIK
De warmte in de sauna is voor de één direct prettig, maar de ander heeft wat meer tijd nodig om te wennen. Bouw daarom rustig op en ga niet direct de eerste keer lang in de sauna. Bouw dit op met een paar minuten per keer, tot je uiteindelijk 10-15 minuten kunt blijven zitten. Kies ook bewust waar je gaat zitten in de saunacabine. Op de bovenste banken is de tempratuur een stuk hoger dan wanneer je op de onderste bank plaatsneemt. Wil je liggend van de warmte genieten? Ga dan altijd de laatste twee minuten rechtop zitten om duizeligheid te voorkomen bij het verlaten van de sauna.

STAND-BY KNOP 
Onze sauna’s zijn voorzien van een stand-by knop, zodat de temperatuur wat zakt wanneer er een tijd lang niemand gebruik maakt van de sauna. De stand-by knop zit aan de buitenzijde van de saunacabine en dient ingedrukt te worden wanneer deze knippert, de sauna is dan binnen enkele minuten op temperatuur en blijft dit voor 15 minuten. Indien gewenst kun je daarna nogmaals de knop indrukken.

OPENINGSTIJDEN SAUNA
DeMIX onderneemt duurzaam; we hebben het hele dak vol liggen met zonnepanelen, er rijden uitsluitend elektrische auto’s van de zaak en we hebben zonwerende folie op het pand aan laten brengen om de koellast te verlagen. Verder is 98% van de lampen in het pand duurzame ledverlichting én we hebben staan op het punt om onze koelmachine te vervangen door warmtepompen. We zien de sauna als een extra service voor onze leden, maar vinden het niet van deze tijd vinden om twee sauna’s van 18KwH per stuk 99 uur per week non-stop aan te hebben staan, al dan niet op stand-by. Daarom bewegen onze saunatijden mee met de drukte in de club. In de drukkere (en vaak koudere) periode zijn de sauna’s wat vaker aan dan in de rustige zomerperiode. We stellen je altijd op de hoogte van een aanpassing van de saunatijden per nieuwsbrief. De actuele saunatijden vind je hier en bij de receptie.

 

OPENINGSTIJDEN SAUNA
(82 uur per week)

Maandag 08.00 – 23.00
Dinsdag 08.00 – 23.00
Woensdag 08.00 – 20.00
Donderdag 08.00 – 23.00
Vrijdag 08.00 – 20.00
Zaterdag 09.00 – 16.00
Zondag 09.00 – 15.00 

Een half uur vóór bovenstaande tijden begint de sauna al met opwarmen en is deze dus aan, incl. verlichting. Je kunt dus al iets eerder gebruik maken van de sauna, houd er alleen rekening mee dat deze dan nog niet direct 80 of 90 graden zal zijn.