Zwemmen & Aquasport

Snel naar:

Zwemmen

Ontspannen baantjes trekken na je training, zwemmen als cardiotraining of van de glijbaan met je (klein)kinderen. Dit alles behoort tot de mogelijkheden in je Premium lidmaatschap.

DeMIX heeft een eigen ingang tot zwembad Merwestein. Je kunt gebruik maken van onze luxe kleedkamers en douches, en met een badjas of handdoek om het zwembad via deze ingang op de begane grond betreden.**

Kom je zwemmen met je (klein)kinderen, dan kun je een zwemkaartje halen bij onze receptie en betreed je het zwembad via de ingang van Merwestein.

Je kunt uitsluitend gebruik maken van het receatief zwemmen (vrijzwemmen) en banenzwemmen. Wil je gebruik maken van doelgroep zwemmen zoals baby- en peuterzwemmen, vitaalzwemmen, discozwemmen, zwangerschaps- en teddyzwemmen, dan kun je hiervoor een kaartje aanschaffen bij Merwestein.

We zijn gebonden aan de zwemtijden van het zwembad, je kunt gebruik maken van het zwembad tijdens het ‘banen zwemmen’ en het ‘recreatief zwemmen’ in het rooster. 

*Actuele openingstijden in de schoolvakanties en tijdens feestdagen kunnen afwijken. Deze tijden vind je op de website van Merwestein.
**Merwestein gaat verbouwen, daarom is onze eigen toegang per 13 november 2023 gesloten tot de meivakantie van 2024. 

verbouwing merwestein

FASE 1

Eerder hebben we al met je gedeeld dat Merwestein gaat verbouwen en wat dit voor invloed op DeMIX heeft. Nu is bekend dat per 13 november onze eigen toegang tot het zwembad op slot gaat en de zwemtijden worden aangepast tot aan de meivakantie in 2024. Het nieuwe rooster heeft voor DeMIX leden voornamelijk invloed op het banenzwemmen in de avonduren. De verwachting is wel dat dit per mei 2024 weer mogelijk is. 

TOEGANG MERWESTEIN

Je kunt tijdens de verbouwing gebruik blijven maken van het banenzwemmen en het recreatief zwemmen, maar omdat onze eigen ingang tussen 13 november 2023 en mei 2024 gesloten is, dien een toegangskaartje te halen bij onze receptie en vervolgens de hoofdingang van Merwestein te gebruiken om de kleedkamers en het zwembad te betreden en verlaten.

In verband met de telling/administratie is het niet mogelijk om een toegangskaartje mee te krijgen voor een andere dag of een andere persoon óf je kaartje op een andere dag in te leveren bij Merwestein. Je dient het zwembad meteen na het ophalen van het toegangskaartje te betreden.

We houden je zo goed en snel mogelijk op de hoogte, maar zijn afhankelijk van de informatie van Merwestein. Heb je inhoudelijke vragen over het rooster of de planning die wij niet kunnen beantwoorden, dan verwijzen we je naar www.merwestein.nl en vernieuwing@merwestein.nl

De verbouwing heeft geen invloed op het sporten bij DeMIX, uitsluitend op de zwemtijden en de toegangsdeur tot het zwembad. Wij blijven gewoon open zoals je van ons gewend bent. In de laatste fase van de verbouwing wordt ook onze gevel meegenomen, maar dit zal naar verwachting over twee jaar zijn.

Aqua lessen

Premium leden betalen het Small Group tarief voor een les. Dit betekent dat je als lid kunt aquasporten met ledenkorting.

De prijs voor niet-leden en losse lessen voor leden is gelijk aan de prijs die je bij de kassa van Merwestein betaalt, namelijk €8,-

Small Group rittenkaarten voor leden:
MIXpack10 – 10X kaart €50,-
MIXpack20 – 20X kaart €90,-

Wil je onbeperkt gebruik kunnen maken van alle smallgroup lessen, overweeg dan ook eens ons Premium Plus lidmaatschap.

Aqua basix

Wat is aqua basix?

In een Aqua Basix les staat bewegen centraal. We gebruiken verschillende materialen voor de oefeningen, zoals waterdumbells, flexibeams, buizen en ballen. Deze aqua les is speciaal voor iedereen die onder begeleiding wil bewegen, maar ook voor deelnemers die door lichamelijke beperkingen niet altijd kunnen sporten. Denk hierbij aan chronische klachten, revalidatie na een operatie etc. De les wordt gegeven door een gekwalificeerde fysiotherapeut met ervaring in trainen met diverse groepen.

Voor wie is aqua basix?

Aquasport lessen zijn voor iedereen. Vanwege de lage impact op je gewrichten in het water zijn de Aquasport lessen zeer geschikt voor mensen met een blessure of lage belastbaarheid. De lessen zijn ook uitdagend voor de gevorderde sporter en bovenal erg leuk om te doen.

WAT HEB IK NODIG VOOR AQUA BASIX?

Draag geschikte badkleding, zoals een badpak voor de dames. Om deel te nemen aan de Aquasport lessen dien je je, voor je eigen veiligheid, aan een aantal regels te houden. Deze regels vind je hier.

Aqua Bootcamp

Wat is aqua bootcamp?

We kennen allemaal de Outdoor Bootcamp lessen. Je ziet ze op straat, in het park en in de parkeergarages; “bootcampers” zijn overal, en nu ook in het water! Intensieve oefeningen in het water, gecombineerd met oefeningen met eigen lichaamsgewicht (zoals push-ups) op het droge. De leukste manier om hard te werken aan een betere conditie.

Voor wie is aqua bootcamp?

Aquasport lessen zijn voor iedereen. De instructeur geeft alternatieven voor de zwaardere bootcamp
oefeningen. Vanwege de lage impact op je gewrichten in het water zijn de Aquasport lessen zeer
geschikt voor mensen met een blessure of lage belastbaarheid.

WAT HEB IK NODIG VOOR AQUA Bootcamp?

Draag geschikte badkleding, zoals een badpak voor de dames. Om deel te nemen aan de Aquasport lessen dien je je, voor je eigen veiligheid, aan een aantal regels te houden. Deze regels vind je hier.

Openingstijden in de schoolvakanties en tijdens feestdagen kunnen afwijken. Deze tijden vind je op de website van Merwestein.

Aqua Bootcamp light

Wat is aqua bootcamp light?

De naam Aqua bootcamp Light zegt het al. De les houdt het midden tussen een Aqua Bootcamp en Aqua Basix les en is goed te volgen voor iedereen van ieder fitheidsniveau.