WELLNESS

ZONNEBANK

Zonnen kan al vanaf €0,- bij DeMIX.

We beschikken over twee soorten zonnebanken.

Zonnebank 1 is de nieuwe Ergoline Inspiration 500 (bruiningstijd 15 minuten) en Zonnebank 2 is de Ergoline 300 classic super power (bruiningstijd 20 minuten).

Voor Premium Plus leden:

Gebruik van beide zonnebanken gratis, onbeperkt.

Voor Premium leden:

Zonnebank 2
Gratis, onbeperkt.

Zonnebank 1
€5,- per maand. Dit betreft een aanvullend lidmaatschap voor 6 maanden en is daarna maandelijks opzegbaar.

€5,- per keer.
10X kaart is €37,50.

Voor niet-leden:

Zonnebank 1 €10,- per keer. 10x kaart €75.
Zonnebank 2 €8,- per keer. 10x kaart €60.

Je kunt online reserveren of reserveren bij de receptie en ontvangt maximaal 15 minuten van tevoren een muntje bij de receptie. De zonnebanken bevinden zich op verdieping -1, naast de kleedkamers.

Verantwoord zonnen in DeMIX

 • DeMIX houdt zich aan de Europese regelgeving omtrent het gebruik van de zonnebank. Dit betekent dat het verboden is gebruik te maken van de zonnebank wanneer je jonger dan 18 jaar bent.
 • Voor het eerste gebruik van de zonnebank in DeMIX vul je eenmalig een huidanalyse formulier in, ook al heb je eerder gebruik gemaakt van een zonnebank buiten DeMIX.
 • Geef je huid voldoende tijd om te herstellen en houdt minimaal 48 uur tussen de zonnesessies.
 • Bescherm je ogen met een brilletje (verkrijgbaar bij de receptie) en kijk niet in de brandende lampen.
 • Luister naar je lichaam. Gaat je huid prikken of jeuken, wacht dan niet tot de timer afgaat, maar ga onder de zonnebank vandaan.
 • Verwijder cosmetica en indien mogelijk sieraden voor het zonnen.
 • Als je een huidaandoening hebt, vraag dan eerst je arts of je gebruik kunt maken van de zonnebank.
 • Sommige medicijnen doen een gevoeligheid voor UV-licht toenemen. Lees de bijsluiter en overleg bij twijfel met je arts.
 • Zonnebrandcrème of zelfbruinende crème kan het kuurpatroon beïnvloeden. Gebruik dit niet. Wij adviseren na het zonnen, te douchen en in te smeren met een vochtregulerende crème. Bij de receptie zijn zonnebankcrèmes verkrijgbaar die de bruiningsresultaten bevorderen.
 • Bouw je sessies rustig op, dus steeds iets langer, en niet direct 20 minuten.

SAUNA

Na het sporten lekker ontspannen in de sauna? We beschikken over een aparte dames- en heren rustruimte met elk een droge sauna en stortdouche. Gebruik van de sauna’s is inbegrepen bij het Premium lidmaatschap.

Om een zo prettig mogelijke sfeer en optimale hygiëne te waarborgen hebben we enkele regels opgesteld waaraan je je dient te houden bij gebruik van de sauna.
 • Douchen verplicht vóór gebruik van de sauna
 • Geen grote tassen in de relaxruimte
 • Geen slippers in de sauna zelf
 • Badkleding toegestaan mits je hier een handdoek overheen draagt
 • Respecteer de andere saunagebruikers en beperk luid praten
 • De relaxruimte is géén kleedkamer, omkleden in de kleedkamer
 • Geen mobiele telefoons in de sauna en relaxruimte
 • Fotograferen in de sauna, relaxruimte en kleedkamer is strikt verboden
 • Gebruik van eigen oliën is niet toegestaan. Onze sauna is voorzien van een automaat

De warmte in de sauna is voor de één direct prettig, maar de ander heeft wat meer tijd nodig om te wennen. Bouw daarom rustig op en ga niet direct de eerste keer lang in de sauna. Bouw dit op met een paar minuten per keer, tot je uiteindelijk 10-15 minuten kunt blijven zitten.Kies ook bewust waar je gaat zitten in de saunacabine. Op de bovenste banken is de tempratuur een stuk hoger dan wanneer je op de onderste bank plaatsneemt. Wil je liggend van de warmte genieten? Ga dan altijd de laatste twee minuten rechtop zitten om duizeligheid te voorkomen bij het verlaten van de sauna.

OPENINGSTIJDEN SAUNA

Maandag 08.00 – 23.00

Dinsdag 11.30 – 23.00

Woensdag 08.00 – 18.00

Donderdag 11.30 – 23.00

Vrijdag 08.00 – 20.00

Zaterdag 10.30 – 16.00

Zondag 10.00 – 15.00

De stand-by knop dient ingedrukt te worden wanneer deze knippert, de sauna is dan binnen enkele minuten op temperatuur en blijft dit voor 15 minuten. Indien gewenst kun je daarna nogmaals de knop indrukken.

Een half uur vóór bovenstaande tijden begint de sauna al met opwarmen en is deze dus aan, incl. verlichting. Je kunt dus al iets eerder gebruik maken van de sauna, houd er alleen rekening mee dat deze dan nog niet direct 80 of 90 graden zal zijn.

MASSAGE

Na inspanning komt ontspanning. Als leefstijlcentrum hebben we lichamelijke en geestelijke ontspanning hoog in het vaandel staan.

Shiatsumassage

 • Werkt ontspannend en verbetert de gezondheid
 • Werkt bij zowel lichamelijke als bij geestelijke klachten
 • Laat de energie beter door het lichaam stromen

Shiatsu is een van oorsprong Japanse massagevorm die je lichaam uitnodigt tot zelfherstel. Het werkt niet alleen ontspannend, maar verbetert ook je gezondheid en energieniveau. Shiatsumassage lijkt op acupunctuur, maar in plaats van naalden worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op de meridianen in het lichaam. Het is ontwikkeld als preventieve therapie om mensen gezond te houden, maar tegenwoordig wordt het ook veel ingezet om het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Een shiatsubehandeling is bijzonder effectief voor mensen met stress-gerelateerde klachten, vermoeidheid en pijnklachten of blessures.

Pauline heeft een eigen shiatsutherapiepraktijk Shiats@You en is daarnaast als masseur aangesloten bij DeMIX. Je kunt bij haar terecht voor een ontspannende massage wanneer je last hebt van stress-gerelateerde klachten, vermoeidheid en pijnklachten of blessures. De massages werken niet alleen ontspannend, ze verbeteren ook je gezondheid en energieniveau. Pauline is aanwezig in DeMIX op maandag, donderdag en vrijdag.

Direct een afspraak maken? Dat kan bij Pauline (06 – 55 84 73 82).
Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen:

T 06 – 55 84 73 82
pauline@shiatsatyou.nl
www.shiatsatyou.nl

(sport)massage

Mijn naam is Haico Blom en ik geef (sport)massage in DeMIX.

Ik ben fysiotherapeut i.o. en al vele jaren sport masseur, bootcamp instructeur en personal trainer. Zelf ben ik sinds kort aan het trainen voor een Iron Man, maar daarnaast ben ik ook vele jaren actief geweest in de fitnesszaal.

Je kan bij mij terecht voor de volgende behandelingen:

 • Recovery+
 • Sportmassage
 • Myofascial cupping
 • Ontspanningsmassage

Ik hoop met deze samenwerking vele van jullie te ondersteunen bij het behalen van jullie sportdoelen en het verlichten van jullie spiergerelateerde klachten.
Heb je vragen? Bel mij dan gerust op of spreek me aan binnen DeMIX.

https://boldperformance.nl
06-33889905