Judo & Jiujitsu

Onder leiding van “Meester Barry” wordt voor zowel kinderen als volwassenen Judo en Jiujitsu les gegeven bij DeMIX. Barry is voormalig kampioen en in 2020 geridderd, we scheppen graag een beetje op over hem, want onder zijn leiding worden er nog steeds veel internationale wedstrijden op wereldniveau gewonnen.

Wat is Judo?

Judo is een verdedigingssport en een zelfbeheersingssport. Bij Judo gebruik je niet alleen je eigen kracht maar ook de kracht van je tegenstander. Je leert hoe je een tegenstander kunt laten vallen en hem of haar in een houdgreep te houden. De aspecten: respect voor je tegenstander, doen wat rechtvaardig is (dus niet gemeen zijn om te winnen), oprechtheid (dus niet stiekem doen), doen wat je zegt, en zelfbeheersing staan centraal bij judo. Wat je precies leert hangt af van de leeftijd en het niveau. Het gaat bij judo niet alleen om kracht. De sterkste wint niet altijd. Het gaat ook om balansverstoring, coördinatie, snelheid, techniek en tactiek.

Je kunt bij ons terecht voor judo kidslessen vanaf 4 jaar.

Wat is JiuJitsu?

Jiujitsu wordt in vele clubs als vechtsport aangeleerd, alhoewel het oorspronkelijk zelfverdediging is. In Jiujitsu leer je je te verdedigen tegen één of meerdere aanvallers, die wel of niet gewapend zijn. Het Jiujitsu behandelt verschillende aspecten, zoals bevrijden, ontwijken, afweren, klemmen, werpen, stoten, trappen, controleren, wurgen etc. Hierbij maken we efficiënt gebruik van vitale punten. Deze zijn bij iedereen vitaal, zodat de fysieke sterkte van de verdediger minder belangrijk is. Ook gebruik je net als bij judo vaak de kracht van de aanvaller.

Jiujitsu als sport beoogt verbetering van de fysieke en mentale conditie. De weerbaarheid wordt verhoogd en het zelfvertrouwen groeit. Bij DeMIX kan men recreatief deelnemen aan de lessen, maar is er ook de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. Hiervoor zijn aparte wedstrijdlessen ingeroosterd.

Je kunt bij ons terecht voor Jiujitsu kids lessen vanaf 8 jaar.

WAT HEB IK NODIG VOOR JUDO?

We trainen in een judopak, zonder schoenen en sokken. Tijdens de eerste proefles(sen) hoef je nog geen judopak te hebben, maar kun je loszittende sportkleding dragen. Wanneer je enthousiast bent en een judo lidmaatschap afsluit kun je een judopak aanschaffen bij meester Barry.