Mixcircuit

Wat is MIXcircuit?

De fitness coach zet een circuit van verschillende (kracht)oefeningen uit en vertelt je wanneer te starten en stoppen met bewegen. Functionele trainingsoefeningen zijn voor iedereen van grote waarde omdat deze bewegen tijdens het dagelijks leven makkelijker maken. Functioneel trainen heeft als doel het nabootsen van bewegingen die je elke dag doet, zoals het dragen van een zware boodschappentas, zodat deze bewegingen makkelijker worden.

Voor wie is MIXcircuit?

Alle oefeningen kunnen worden aangepast aan ieder niveau. Zowel de beginnende als gevorderde sporter kan terecht in deze lessen.

Wat is de achtergrondinformatie over Functional Training?

Het belang van functioneel trainen richt zich op samengestelde bewegingen die meer dan één spiergroep op hetzelfde moment laten bewegen. Wanneer je alleen je biceps versterkt met bijvoorbeeld een biceps fitnessapparaat, ben je alleen gefocust op één spiergroep. Dit noemen we een geïsoleerde oefening. Functionele trainingsoefeningen richten zich altijd op het gebruik van meerdere gewrichten. Een ideale functionele trainingsoefening is een oefening waarbij alle gewrichten in beweging komen zoals, enkel-, knie-, heup-, elleboog- en schoudergewricht(en). Zij verhogen het vermogen van je spieren om samen te werken als een eenheid.

Wat zijn andere voordelen van MIXcircuit?

Bij de trainingsoefeningen werken het boven- en onderlichaam samen. Als meerdere spiergroepen met elkaar samenwerken worden er meer calorieën verbrand. Zeker als je de rust tussen de sets minimaliseert.

Wanneer je meer spiergroepen tegelijk traint, moet het lichaam meer stabiliseren. Je lichaam moet gebruik maken van zijn natuurlijke evenwicht. Het ontwikkelen van stabilisatie (balans) helpt de kans op letsel te verminderen als je sport, en het maakt je beter bestand tegen valpartijen en verwondingen in het dagelijks leven. Tijdens statische krachttraining maakt het lichaam gebruik van apparaten, die de complete stabilisatie van je overnemen. Vaste fitnessapparaten verbeteren dus niet je evenwichtsgevoel.

Wat heb ik nodig voor MIXcircuit?

Sportkleding, stevige sportschoenen, een handdoek en een flesje water.

Met welke groeplessen kan ik Functional Training het beste combineren?

We werken bij de indeling van ons rooster met drie hoofdcategorieën; Intensity, Cardio en Body & Mind. Functional Training valt in de categorie Intensity en kan, afhankelijk van je doel, het beste gecombineerd worden met een les uit een van de andere twee hoofdcategorieën.

Functional Training en XCORE

Een core training les als XCORE combineren met een les waarbij je alle spieren aanspreekt is van grote meerwaarde.

Functional Training en CYCLE lessen

Vergroot naast de spierkracht ook het uithoudingsvermogen met Spinning of SPRINT! Een intense cardio-les waarin jij zelf de weerstand bepaald.