NIEUWSBRIEF

Maandag 28 november

CONTRIBUTIE

De prijsverhogingen vliegen je om de oren.

In september 2022 hebben wij de contributie verhoogd met 5.72%. Deze verhoging ligt ver onder het prijsindexcijfer wat gebruikt mag worden per januari. Deze is voor onze branche gesteld op 12% (bron: NLactief).

Benieuwd hoe dit tot stand is gekomen? Kijk voor de hoogte van de inflatie bij de ‘jaarmutatie CPI afgeleid’. Het percentage van 12% bestaat uit het gemiddelde van alle maanden van de Jaarmutatie CPI afgeleid 2022:  (cbs.nl)

Het klinkt misschien vreemd, maar de tarieven verhogen is precies wat we niet willen. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen en dat lukt ons alleen als we de tarieven – en daarmee de financiële drempel – zo laag mogelijk houden, in verhouding met de faciliteiten die we bieden.

Per januari blijven wij de huidige tarieven hanteren.

We willen alles op alles zetten om een volgende verhoging zo lang mogelijk uit te stellen. Contributie niet verhogen klinkt natuurlijk prachtig in deze tijd, maar ook wij zijn afhankelijk van andere partijen die flinke verhogingen doorvoeren. Denk naast de energieprijzen aan het onderhoud en de aanschaf van materialen en apparatuur, het gebruik van zwembad Merwestein waar wij per bezoek voor betalen, schoonmaakbedrijven, softwarepakketten die wij gebruiken en ga zo maar door. Hier hebben jullie (en wijzelf) natuurlijk heel weinig invloed op. Maar er zijn ook dingen die wij wél samen kunnen doen om een verhoging zo lang mogelijk uit te stellen. Ook zijn er een aantal aanpassingen nodig om energie te besparen om dit voor elkaar te krijgen. Zo zullen we bijvoorbeeld het gebruik van de sauna beperken. Je leest er hier alles over.

SAUNAGEBRUIK

We hebben twee sauna’s die ieder moment van de dag aan staan. We hebben bij de verbouwing van deze ruimte, een aantal jaar geleden, al gekozen voor energiezuinige kachels en het gebruik van een stand-by knop. Dat is natuurlijk al mooi, maar we vinden dat we in deze tijd scherp moeten kijken naar de manier waarop wij met energie omgaan. We ondernemen duurzaam, hebben alle lampen vervangen voor LED en zijn apetrots op onze zonnepanelen. Het aan hebben staan van twee flinke sauna’s (18KwH per stuk) gedurende 99 uur per week past niet in dit plaatje.

Daarnaast zijn de kosten om deze service op deze manier aan te bieden op dit moment zo hoog dat het invloed zou hebben op onze tarieven wanneer we dit niet zouden aanpassen. Daarom zullen de sauna’s per 5 december 43 uur per week aan zijn. Hieronder zie je het rooster. Let op! Dit is een eerste versie van het rooster. De uiteindelijke tijden worden bepaald aan de hand van de informatie die we van jullie ontvangen. Het is daarom van belang dat je ons laat weten wanneer je de sauna wil gebruiken. Doe dit via de button. Wij verzamelen alle informatie en delen uiteraard de uitkomst met je. Tot die tijd geldt onderstaand rooster.

ENQUETE SAUNAGEBRUIK

OPENINGSTIJDEN SAUNA

Maandag 08.00 – 23.00

Dinsdag 11.30 – 23.00

Woensdag 08.00 – 18.00

Donderdag 11.30 – 23.00

Vrijdag 08.00 – 20.00

Zaterdag 10.30 – 16.00

Zondag 10.00 – 15.00

NALEVEN REGELS

Naast de duurzaamheid en de kosten speelt nog iets belangrijks bij het saunagebruik. Er is een eindeloze stroom klachten ontstaan over mensen die de sauna- en relaxruimte niet gebruiken hoe deze bedoeld is. De regels worden niet nageleefd: er worden telefoons gebruikt, winterjassen en grote tassen mee naar binnen genomen en hard gepraat. Op veler verzoek zijn er extra borden in de sauna’s geplaatst om de regels nogmaals te benadrukken. Je leest ze hieronder.

SAUNAREGELS

  • Douchen verplicht vóór gebruik van de sauna
  • Geen grote tassen in de relaxruimte
  • Geen slippers in de sauna zelf
  • Badkleding toegestaan mits je hier een handdoek overheen draagt
  • Respecteer de andere saunagebruikers en beperk luid praten
  • De relaxruimte is géén kleedkamer, omkleden in de kleedkamer
  • Geen mobiele telefoons in de sauna en relaxruimte
  • Fotograferen in de sauna, relaxruimte en kleedkamer is strikt verboden
  • Gebruik van eigen oliën is niet toegestaan. Onze sauna is voorzien van een automaat

CONTROLERONDES

Een bijkomend voordeel van het beperken van de sauna-uren is dat wij eenvoudiger controlerondes kunnen lopen. Het is voor ons niet haalbaar om in zowel de heren- als damessauna – beide dus 99 uur per week geopend – aanwezig te zijn. Wanneer we bezoeken meer kunnen concentreren binnen bepaalde uren, kunnen wij eenvoudiger op drukke momenten langskomen. Ook hopen wij op meer sociale controle wanneer de saunamomenten beperkt zijn en er dus meer mensen aanwezig zullen zijn.

Je kunt nog steeds een onbeperkt aantal keren gebruik maken van de sauna, binnen de genoemde tijden. Buiten de genoemde tijden zal de sauna volledig uitgeschakeld zijn (geen verlichting, geen mogelijkheid om de sauna te activeren via de stand-by knop).

KOELING, VERWARMING EN DOUCHEN

Thuis hebben we de thermostaat  één of twee graden lager, dragen we misschien een dikke trui in huis en douchen we wat korter. Er zijn steeds meer mensen die er een sport van maken om zoveel mogelijk energie te besparen. Als we met zijn allen in de club doen wat we thuis ook doen, dan zorgen we er samen voor dat de kosten beheersbaar en de tarieven gelijk kunnen blijven.

Je kunt ons helpen door niet te lang te douchen. Probeer de duur van je douchesessie te beperken tot 3X indrukken van de sensor.

Koeling is een basisbehoefte in onze branche. We onderzoeken hoe we nog duurzamer kunnen koelen. Hier verandert niets aan in de club. Dit zijn zaken waar we vanzelfsprekend niet op bezuinigen.

Verwarmen daarentegen, is een ander verhaal. Wij koelen ons hele pand, omdat sportende mensen veel warmte produceren. Als wij op enig moment een zaal moeten verwarmen voor bijvoorbeeld yoga, dan kost dit ontzettend veel energie. Ook dit blijven we doen, maar we doen ook een beroep op de deelnemers. We verwarmen de ruimte naar 21 graden (i.p.v. 23 graden) en vragen je daarom een lekkere dikke trui en sokken aan te trekken in de body & mind les.

We hopen natuurlijk op je medewerking en begrip. Samen zorgen we ervoor dat DeMIX de uitzondering op de regel kan blijven.